Så hittar du de perfekta jeansen

Det finns vissa klädesplagg som aldrig bli omoderna. Jeans är ett sådant plagg. Det är ett klädesplagg de allra flesta har i garderoben och som är väldigt ombytligt. Med ett par jeans är du alltid rätt klädd. Du kan klä upp och klä ner ett par jeans. Det kanske är den största fördelen med jeans att det är ett perfekt vardagsplagg samtidigt som de går att bära på fest.

Jeans hör hemma i alla garderober

Jeans har en självklar plats i alla garderober även om du satsar på en basgarderob. Det kan däremot vara svårt att hitta det perfekta paret som sitter som gjutet på kroppen. När du väl hittar ett par som sitter bra och som du trivs i kan du lika gärna köpa två par för att alltid ha ett par favoritjeans.

Tänk på var fickorna är placerade

För att du ska hitta de där perfekta jeansen finns det några bra knep som du kan använda dig av. En stor detalj som verkligen gör skillnad är fickorna. Placeringen av fickorna kan göra att din kropp uppfattas på olika sätt. Du bör verkligen prova jeansen för att se att fickorna sitter på ett bra sätt. Fundera över vad du vill framhäva med din kropp. Om fickorna sitter bredare isär gör det att rumpan kan upplevas som bredare än vad den egentligen är. Om du vill att din rumpa ska upplevas som rundare ska du leta efter en jeansmodell med fickor som sitter mer tätt.

Benlängden är viktig

En annan ska som du ska tänka på när du köper jeans är längden. Ett par för långa ben påverkar din look mer än du kan tro. Därför är det viktigt att du hittar jeans med en bra benlängd. Det är snyggt om byxbenet slutar vid fotleden. En del gillar upprullade jeans. Risken med det är att benen upplevs som avhuggna. Om du har hittat ett par som du gillar och som du vill ska se exklusivare ut kan du enkelt göra det genom att bära en vit snygg skjorta. Matcha kläderna med snygga accessoarer som lyfter din outfit. Tänk på att vårda dina kläder för att de ska hålla länge.