Så finansierar du ditt shoppingintresse

Är du upp över öronen förälskad i att köpa kläder och mode? Då är du inte ensam. En studie har visat att den svenska befolkningen har utsetts till en av de mest välklädda i hela världen. Det är således tydligt att det är många som har mode som ett väldigt stort intresse. Man vill se snygg ut, utstråla självkänsla och visa att man är rätt i tiden, men att hålla sitt intresse levande betyder också att man måste ha en hel del pengar, eller?

Att handla kläder är något som människor gör på rullande band. I butikerna är köerna långa, men också på internet jobbar e-butikerna hårt med att få ut mängder med beställningar varje dag. Vi vet hur viktigt det kan vara för vissa att få köpa de där senaste plaggen som de så länge längtat efter. Därför satt ihop en liten lista med de bästa knepen för dig som vill hålla hårt i dina pengar, samtidigt som du vill fylla garderoben med textilier, skor och väskor av alla dess slag.

Shoppa begagnat mode

Ett mycket bra och väldigt miljövänligt sätt att få in nya plagg i garderoben är genom att handla begagnat. Det finns second hand butiker som du kan använda dig av, så väl som privatpersoner, säljforum och grupper på t.ex. Facebook där du kan sälja och köpa kläder av alla dess slag. Fördelen med detta alternativ är inte bara att du är mer miljövänlig, utan du kan även hitta grymma märkeskläder för bara några enstaka kronor.

Ta ett extrajobb

Har du mycket tid över så kan du finansiera ditt shoppingintresse med hjälp av ett extrajobb. Välj ett jobb som du har möjlighet att utföra på fritiden och låt hela lönen gå till just shopping av kläder, skor och mode av alla dess slag. Du kan även sälja ditt guld över nätet om du har något liggandes som du inte använder. Med det sagt, skapa en månatlig buffert för shoppingen.

Hyr istället för att köpa

Något som har blivit väldigt populärt på senaste tid är att hyra kläder istället för att köpa. Allt fler verksamheter börjar öppna upp och erbjuder uthyrning av allt från klänningar till dresser, kjolar, skor och väskor. Den här typen av butik och tillvägagångssätt lämpar sig bäst för den som är i behov av ett plagg som i vanliga fall är lite dyrare, t.ex. en klänning inför en stor fest, en märkeskavaj eller liknande. Det enda du behöver göra är att besöka butiken, välja ut vilket plagg du vill hyra och därefter betala en liten hyresavgift. Du slipper lägga ut stora pengar på de kläder du vill ha och slipper dessutom ha kläderna hängandes i din garderob i framtiden.