Världens dyraste mode

Mode kan vara dyrt, det vet alla som har läst på om de klänningar som Hollywood-kändisarna bär på röda mattan, eller de haute couture-plagg som visas upp på catwalks i Paris och Milano. Men inte ens de kommer upp i samma prisklass som världens dyraste klänning, som skapades av den malaysiska designern Fiasol Abdullah. Klänningen, som är beströdd med 751 diamanter och har ett 6 meter långt släp av sidentyg, är värd runt 30 miljoner dollar, vilket är ungefär 250 miljoner kronor.

Klänningen är dock inte det enda plagget i världen som har beströtts med diamanter. Världens dyraste bikini värderades också den till 30 miljoner dollar, och var täckt av 3 575 svarta diamanter, 117 1-karatsdiamanter och 34 rubiner. Det var underklädesmärket Victoria’s Secret som låg bakom denna dyrgrip.

Även om man inte har råd med något av dessa plagg, kanske man någon gång vill unna sig ett plagg eller en väska från en designer man tycker om. Trots att de inte är beströdda med diamanter kan designerplagg vara dyra ändå, och om man inte har råd att köpa sitt drömplagg när man vill ha det kan en lösning vara att ta ett snabblån hos Snabbfinans.se. Du kan läsa mer om hur det fungerar här.