Tips till att fynda märkeskläder billigt

Att klä sig i snygga kläder är roligt och gör att självförtroendet höjs. Ibland är det dock så att de allra snyggaste plaggen också är väldigt dyra. Om man har en liten budget kan det därför vara svårt att lägga vantarna på det där drömplagget man suktar efter. Det finns dock en hel massa knep man kan ta till för att kunna köpa märkeskläder utan att vända ut och in på plånboken. Känner du bara till dessa kommer din garderob snart att kunna vara rejält uppdaterad med dina drömplagg. I den här texten ska du få lära dig mer om hur du går till väga för att fixa plaggen till ett lägre pris.

Besök en outlet

Runt om i landet finns en rad outlets för kläder. Deras affärsidé är ofta att sälja överskottsplagg från utgående kollektioner eller från förra säsongen till ett kraftigt reducerat pris. Där kan du med andra ord köpa märkesplagg för bara en bråkdel av det ursprungliga priset. Det kan dock behövas lite tid för att hitta de bästa plaggen eftersom utbudet ofta är stort. Ett tips är att lägga en heldag på en outlet, på så sätt hinner du gå igenom hela sortimentet grundligt och missar inga godbitar. Fler och fler märker tjusningen med att besöka outlets. Faktum är att det denna sommar till och med blev rekord i Barkaby när det gällde besökare. Det är med andra ord läge att bege sig till en outlet och skynda sig att fynda innan någon annan hinner före.

Handla på second hand

Idag finns det många second hand-butiker som är inriktade på just märkeskläder. Där kan du hitta plagg som kostat tusentals kronor till ett mycket billigare pris. Naturligtvis går det också att hitta riktiga pärlor i de vanliga second hand-butikerna. Något som är tråkigt är att många drar sig för att köpa begagnade plagg. Man tror att de ska vara ofräscha eller lukta illa, men faktum är att de flesta second hand-butiker idag är väldigt välsorterade. Man har ofta noga gått igenom sina plagg innan de läggs ut till försäljning. Om du ändå känner dig osäker är ett tips att titta extra noga på sömmarna, känna på materialet och framförallt lukta på plagget. En annan fördel med att köpa sina märkeskläder second hand är att man gör miljön en tjänst eftersom framställning av nya kläder frestar på naturen en hel del.