Sticka med stjärnorna

Borta är dagarna då det endast var gammelmormor som satt i sin gungstol och stickade. Idag är stickning en av de hetaste trenderna och bland världens stickande superstjärnor hittar vi stora namn som Kate Middleton, Julia Roberts, Amanda Seyfried och Ryan Gosling. Man stickar inte bara för sig själv och sina vänner; i skrivande stund stickas det rosa toppluvor i hela västvärlden för att ge uppmärksamhet åt bröstcancerforskning.

Förutom glädjen i att man skapar klädesplagg och inredningsdetaljer anses stickande som hobby vara bra för själen. Man måste koncentrera sig på en sak vilket reducerar stresshormonerna och blodtrycket sänks allteftersom man håller på. Dessutom tyder mycket på att det är lugnande för omgivningen så vänner och bekanta avstressas även de.

Man kan hitta enkla beskrivningar på Internet och på YouTube finns många instruktionsvideor för all sorts stickning. Bland de hetaste trenderna är evighetshalsdukar som är bra för nybörjare och man kan skaffa roliga accessoarer som knappar och nålar för att piffa upp sina projekt. Gå med i den stora Hollywoodtrenden tillsammans med Kirsten Stewart, Dakota Fanning och David Arquette och skaffa ett par nålar och ett roligt garn och låt kreativiteten sprudla!