Skapa ditt eget mode

Det är inte så svårt att skapa sitt eget mode. Vad det handlar om är att klä sig i sin egen stil. Är man unik så är man en trendsetter. Det innebär att man klär sig på sitt eget sätt, ett sätt som är unikt,

Mode skapas på gatan.

och en vacker dag upptäcker man att andra apar efter. “Apar efter” låter kanske inte så kul men innan man förstått att man är en förebild med sin egna stil så kan man ställa sig lite oförstående till detta att andra “härmas”. Har man det som krävs för att vara en trendsetter kan man dra nytta av det rent ekonomiskt genom att till exempel sätta på sig en keps med tryck som andra gärna vill ha. Då gör man fler – och säljer.

Det påstås att modet skapas på gatan av helt vanliga människor och visst är det så. Man hämtar inspiration från sin omgivning och plockar ideer från andra vad gäller plagg, detaljer och accessoarer. Först skapas modet av vanliga människor sedan gör stora designers stora affärer på den trend som växt fram. Inom mode finns det huvud och svans. Huvudet är de som går före och svansen är de som följer efter och köper det som finns i butiken. Det är lustigt egentligen. Varför klär sig inte alla efter eget huvud? För att skapa en egen stil, ett eget mode, så gäller det att våga avvika från den redan inslagna vägen av vedertaget mode. Om man ska shoppa och om det man letar efter inte finns, så bra då, det är ett ypperligt tillfälle att vara kreativ och testa nya vägar vad gäller klädstilen. Överraska dig själv genom att testa plagg du normalt inte klär dig i. Vill man skapa ett eget mode så måste man våga testa nytt och gå sin egen väg.

Gå sin egen väg.