Mode som investering

Det är nog inte många som skulle höja på ögonbrynen om du berättade att du investerar dina pengar i konst eller aktier, men hur tror du reaktionen skulle bli om du istället sa att du investerar i mode? På senare år har det blivit allt mer populärt att placera sina pengar genom att köpa mode, och då menar vi inte att placera i noterade modebolag, utan att köpa modeaccessoarer. Kvinnor väljer framförallt att investera i väskor och accessoarer medan män i första hand placerar sina pengar i klockor. Vårdar du dina dyrgripar på rätt sätt så är chansen dessutom stor att det blir en mycket lyckad investering.

Din investering på handleden

Att det blivit allt mer populärt med märkesklockor de senaste åren har väl knappast undgått någon. På den modeintresserade mannens handled är den en självklar accessoar och i takt med att intresset för märkesklockor stigit så har det också blivit en allt säkrare investering. Priserna har stigit i rask takt; köpte man en begagnad märkesklocka för tio år sedan som man sedan vårdat väl så kan man förmodligen skatta sig lycklig om den idag säljs på auktion. En del av tjusningen med att investera i klockor är såklart att du kan använda din investering. Du har köpt den som ett samlarföremål, men kan ändå ha den i ditt dagliga liv. Att en dyr och eftertraktad klocka i vissa kretsar anses vara en stark statusmarkör är naturligtvis också en del av ekvationen.

Bättre avkastning än både aktier och guld

Som vi tidigare nämnt så väljer kvinnor i första hand att investera i väskor och accessoarer, vilket ser ut att var en vinnande strategi. Enligt sajten Baghunter, som specialiserat sig på att sälja just exklusiva designerväskor på nätet, kan vissa typer av väskor ge bättre avkastning än andra mer klassiska placeringar som aktier och guld. En Hermès Birkin-väska har t.ex. haft en värdeökning på hela 500 procent under en 35-årsperiod! Förutom Hermès så är även Chanel, Goyard och Louis Vuitton märken där de mest populära dyrgriparna säljs för hisnande summor. En begagnad märkesväska kan kosta mer än dubbelt så mycket som en ny väska av samma modell och anledningen till det är att marknaden inte på långa vägar kan möta den stora efterfrågan. Väntar du på att få köpa en nytillverkad väska av en särskild modell så kan du få vänta i upp till sex år!