Mode – handla second hand

Det är allt fler som upptäckt att man kan hitta riktiga fynd på second hand. Det är också många som vill handla på second hand utifrån miljöskäl. Det är många som tror att second hand är trista gamla kläder – helt fel! Trasiga kläder blir utsorterade, tvärtom är det de kläder som håller som kan säljas. Förr i tiden fanns det ofta en lukt inne på second hand butiker, men inte idag. Idag är de fräscha och trevliga. Många butikerna skänker också överskott till välgörande ändamål.

Egen stil

Om du vill klä dig i senaste trenden, så kan second hand bli lite svårt. Varje säsong kommer det nya trender och klädföretagen kommer med nya plagg. Men även många av de mest trendiga har upptäckt charmen med second hand. Att bara bära trendiga kläder kan bli lite opersonligt.

Om du känner dig trygg i att skapa en egen stil eller att helt enkelt inte bry dig om “klädstil” utan bara köper de klädesplagg som du känner är “du”, då är second hand perfekt! Om du letar efter vilken stil som du tror att du har, så kan du titta lite på vad andra personer med ungefär samma personlighet och kroppsform som du själv har på sig för kläder. Det viktigaste är personligheten: sportig, romantisk, klassisk, alternativ, ordningsam eller om du helt enkelt älskar 60-talet – våga vara den du är och du kommer hitta guldkorn på second hand. Om du däremot älskar trend och det senaste, så kan du också hitta liknande plagg. Om vårens trend är 70-talet, så kommer ett par gamla jeans från flower power-eran vara supertrendiga!

Second hand på online

Att handla second hand är verkligen att vara snäll mot både miljö och plånboken – den sistnämnda kommer att älska det! Självklart kan du också hitta second hand på nätet – enkelt och smidigt. Nu för tiden är vi vana att kunna beställa varor och tjänster på nätet, som att boka tid online hos Distriktstandvården – som har både kvälls- och helgöppet! Detsamma gäller våra shoppingvanor och särskilt second hand. Det är lätt och smidigt att köpa second hand på nätet. Google vad du är intresserad av och du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan köpa hemifrån – till bra pris!

På second hand och vintageaffärer – lite finare och mer välsorterade – kan du hitta kvalitetsplagg som håller flera år till. Tänk dig en ny klänning för 200 kronor – hur länge håller den? Hur väl sitter den? Tyg och snitt? Tänk dig då en klänning för 200 kronor som kostade 1500-2000 kronor för 2-3 år sedan och som är använd ett 10-tal gånger. När en person köper ett dyrt plagg, som en Odd Molly-klänning för 2000 kronor, så kommer personen vara mycket försiktig med plagget.

Både plånbok och miljön blir glada av att handla second hand. Att tillverka nya kläder och möbler tär mycket på jordens resurser och genom att använda det som redan finns, så bidrar vi till mindre miljöförstöring. Det behövs mycket vatten för att odla bomull och sedan spyr fabrikerna ut mycket gift. Second hand är resurssmart och bra för ekonomin!